Cadet M. Salle Ploms '01 55 - 92 CB Tarragona

29/04/2024 - 12:30 a Pavelló La Salle

Després de la dura, potser més per com es va produir que pel resultat, derrota del partit de la primera volta, l’objectiu era competir sense pressió i intentar si més no posar les coses difícils al que sens dubte és un dels millors equips de la categoria.

Igual que va passar al partit del Serrallo, vam començar de forma força prometedora, controlant el poderós joc interior del rival i buscant superar a base de joc combinatiu la seva superioritat física. Així, als 5′ del primer periode el marcador reflectia un ajustat 11-13 malgrat que s’havien assolit avantatges de fins a tres punts (7-4 i 9-6).

Tanmateix, i com també va passar a Tarragona, un criteri arbitral especialment estricte en els contactes a l’interior de la zona va permetre els visitants gaudir de moltes opcions de tirs lliures (fins a 16), 11 de les quals van ser convertides. Això i dos triples consecutius al final del quart els van disparar fins un parcial de 18-29 que deia ben poc de la nostra defensa tot i el matís ja comentat de les nombroses faltes.

Les faltes personals van ser, sens dubte i un cop més, un dels factors decisius a l’hora d’explicar el marcador final. No la derrota, doncs és el que es pot esperar quan t’enfrontes a un equip superior, però sí la diferència de punts. Mentre els nostres van tenir cert marge per mirar de compensar l’avantatge físic dels rivals van poder contenir la diferència en el marcador, i així s’arribava al descans amb un 35-48 que encara ens donava certes esperances si més no d’un marcador ajustat.

Però com dèiem la resistència en defensa de l’equip va durar el que li va permetre l’acumulació de faltes personals. Tot que al final del partit se’ns en van assenyalar un total de 26, per 23 als visitants, aquests les van tenir força repartides entre 10 jugadors, mentre que 5 dels nostres jugadors en van acumular 22 de les 26. Si tenim en compte que es tractava de jugadors dels que habitualment gaudeixen de més minuts en pista és normal que a la llarga el joc de l’equip se’n ressentís força.

Tot i això, es va aguantar el marcador pels voltants dels 20 punts de desavantatge fins el final del tercer quart (45-67) i només al darrer període, amb l’equip ja força desarborat, els visitants van acabar de reblar, sobre tot a cop de triple, un marcador que ens sembla excessiu vist com va anar la major part del partit.

A destacar el bon ambient a les grades i la correcció que en tot moment hi va haver tant a la pista com per part d’ambdues aficions.

Parcials: 18-29 / 17-19 / 10-19 / 10-25

Anotadors: Basora (2), Diao (2), Chàrlez (2), Aragonès (31), Beltran (8) -cinc inicial-; Estivill (-), Díaz (2), Bisús (5), Llauradó (3), Moriones (-), Folch (-).

Rebots (39, 8o/31d): Basora (5), Diao (7), Chàrlez (2), Aragonès (6), Beltran (3) -cinc inicial-; Estivill (4), Díaz (2), Bisús (3), Llauradó (3), Moriones (4), Folch (-).

Triples (4): Beltran (2), Llauradó, Aragonès.
Faltes comeses/rebudes: 26/23.
Eliminats (2): Díaz, Chàrlez.