Cadet M. Salle Ploms '00-'01 79 - 44 Reus Deportiu

04/12/2023 - 12:30 a Pavelló La Salle

Aquest diumenge s’enfrontaven el nostre Cadet ’00-01 del grup B-3 contra el Reus Deportiu. El primer derbi dels quatre que hi hauran en aquest grup, doncs recordem que també hi és el Pare Manyanet, començava un pèl enrarit per les queixes d’alguns familiars i del mateix entrenador del Reus Deportiu. Les queixes partien de que alguns jugadors del nostre Cadet de 1er Any doblaven en aquest partit, una dinàmica que s’ha seguit tota la temporada sense excepció i que és totalment ajustada al reglament; al cap i a la fi es tracta de jugadors de primer any en una categoria oberta a segon any. A sobre el seu equip aquesta jornada descansava al Campionat de Catalunya i les baixes per lesió ens havien deixat amb només sis jugadors disponibles.

Començava el primer període amb un alt ritme de joc tant en atac com en defensa, amb pressions altes i contraatacs ràpids. Tot això portava a un intercanvi ràpid de cistelles amb un final de període ajustat i avantatge visitant (12-14).

Al segon període canviarien les coses pels jugadors del Pau Papasseit, doncs gràcies a quatre bones defenses consecutives aconseguien obrir forat en el marcador amb un parcial de 16-0 (28-14). Després d’un temps mort del equip visitant, el Reus Deportiu es va posar en defensa zonal la resta del partit, fet força inusual per un cadet de primer any malgrat que el reglament ho admeti (aquest fet sí que ens preocuparia a nosaltres si es donés el cas, doncs aquest tipus de defensa no és massa recomanable ni recomanada en categories de formació). En qualsevol cas, el segon període va acabar amb un avantatge d’11 punts per l’equip local (34-23).

El tercer període va ser una continuació del segon pel que fa al ritme i joc dels dos equips. Els locals van aconseguir moure la pilota amb un joc combinatiu excel·lent per combatre la tancada defensa zonal dels visitants, amb un encert del tir exterior poc habitual durant la resta de la temporada (entre altres coses per això estem a B-3!). Al final de període s’hi arribava amb el partit pràcticament resolt (59-34).

En el quart període es va notar l’ambició de l’equip per guanyar un dels màxims rivals de la ciutat (a la inversa segur que es donaria el mateix cas), i no es va afluixar el ritme, de manera que el partit va acabar amb un màxim avantatge de 35 punts (79-44).

Primer derbi guanyat pels jugadors del Cadet ’00-01, i dues victòries amb solvència per començar aquesta fase amb bones sensacions. Esperem que l’equip segueixi millorant i creixent com està fent fins ara, que en definitiva és del que es tracta.

Parcials: 12-14 / 22-9 / 25-11 / 20-10

Anotadors: Basora (11), Bisús (7), Anglès (3), Garcia (5), Chàrlez (13) – cinc inicial-; Cañete (2), Fernández (5), Moriones (-), Zarco (1), Velarde (-), Aragonès (28), Díaz (4).

Triples (8): Aragonès (3), Chàrlez (2), Anglès (1), Basora (1), Fernández (1).
Faltes comeses/rebudes: 18/19.
Eliminats: cap