CN Terrassa 55 - 47 Cadet M. Salle Ploms '01

30/04/2024 - 16:00 a Centre d'Esports Bonaire

Emocionant i amb estones de bon joc per ambdós equips va ser el partit que es va disputar la tarda de diumenge a les instal·lacions del CN Terrassa. Dins de la tònica d’igualtat que es ve notant entre molts dels equips del grup, arribaven tots dos rivals amb igual balanç de victòries i derrotes (5-4), per la qual cosa era important aconseguir un nou triomf de cara a consolidar la posició en la meitat superior de la classificació.

El partit va començar bé per tots dos costats, amb un joc molt ràpid i intens en què primava més la velocitat que la precisió però que, gràcies a un bon percentatge d’encert en tirs de camp, va portar el marcador a un 7-8 favorable cap a la meitat del primer quart, presagi de l’equilibri de forces que s’esperava.

Tanmateix, el fet de que l’equip local es carregués inicialment més de faltes que el nostre va ser curiosament clau en el decurs de la resta de període, ja que un cop entrats en bonus vam disposar de fins a 6 tirs lliures consecutius… Dels quals només se’n va convertir un. Així, es va arribar al final del quart amb un desavantatge de 7 punts (16-9). De fet, el mal percentatge d’encert en els tirs lliures (7/21) seria al final determinant en el desenllaç del partit.

Tampoc no començava gaire bé el segon període, amb els locals escapant-se fins als 11 punts d’avantatge (20-9), però una reacció dels nostres ens retornava als 7 punts per sota (22-15) a manca de 3′ per arribar al descans. D’allí al final, un seguit d’imprecisions ens van tornar a deixar clavats en el marcador, mentre que els locals seguien amb un ritme bastant estable d’anotació i axò els permetia assolir el màxim avantatge just al descans (27-15).

Si bé l’anotació del rival no era massa gran, i això reflectia el bon paper en defensa dels nostres, els 15 punts a favor deien tot el contrari del nostre encert en atac, amb els tirs lliures com a factor clau com ja s’ha dit però també amb força desencert en el tir des de totes les posicions, especialment de tres punts.

Era important doncs començar bé el segon temps i així va ser. Malgrat que un 2+1 dels locals els permetia assolir la que seria màxima diferència del partit (30-17), un parcial fantàstic (1-11) en 3′ ens permetia recuperar el control del partit i la confiança, sobre tot basats en una defensa magnífica i, ara sí, més encert en el tir a cistella, sobre tot en situacions clares a sota del cércol.

Semblava doncs que es recuperava la igualtat i que el rival podia estar tocat, però una tècnica força desmesurada al nostre entrenador per queixar-se d’uns clars 3″ no sancionats en una cistella d’un jugador rival va permetre als de Terrassa passar del 34-31 al 39-31 en poc més d’un minut.

Ara els que semblaven tocats anímicament eren els nostres, però ja hem dit altres cops que semblen motivar-se quan van mal dades, i el cert és que no van perdre la fe en cap moment, tot i que a manca de 5′ el marcador encara els era desfavorable per fins a 11 punts de marge (47-36 i 49-38). S’entrava en els darrers 3 minuts encara 10 punts per sota (50-40), però de nou i malgrat alguna altra decisió arbitral estranya (si més no incoherent vist com havien portat en general el partit fins llavors) va arribar la reacció fulgurant dels nostres al moment que el rival no esperava i a manca d’un minut estàvem de nou i de ple dins del partit (50-47).

Una nova pilota recuperada en una bona defensa ens concedia una possessió per posar-nos a un punt o fins i tot empatar amb 50″ per jugar, però una mala decisió en atac ens feia perdre la pilota i en el contracop els locals no perdonaven. 5 punts de desavantatge amb poc més de mig minut per jugar semblen molts, però es va intentar tot i que el següent atac no es va poder encistellar. Després de dos tirs lliures fallats pels de casa i amb només 14″ per jugar es va intentar reduir distàncies ràpidament amb una acció assajada força espectacular que malauradament no va entrar, donant lloc a un nou contraatac local acabat amb cistella i falta sancionada com antiesportiva, que els permetia assolir el marcador final de 55-47.

En definitiva, una oportunitat perduda contra un rival potent però al què es va saber frenar en defensa i al què s’hauria pogut guanyar amb només una mica més d’encert en el llençament, sobre tot en els tirs lliures.

Parcials: 16-9 / 11-6 / 12-16 / 16-16

Anotadors: Basora (12), Diao (-), Bisús (-), Llauradó (7), Aragonès (14) -cinc inicial-; Díaz (-), Cazalla (-), Moriones (-), Estivill (-), Chàrlez (14), Beltran (-).

Rebots (38, 15o/23d): Basora (7), Diao (2), Bisús (3), Llauradó (10), Aragonès (2); Díaz (5), Cazalla (-), Moriones (-), Estivill (1), Chàrlez (4), Beltran (4).

Triples (2): Aragonès (2).
Faltes comeses/rebudes: 24/20.