CB Samà Vilanova 59 - 61 Cadet M. Salle Ploms '01

30/04/2024 - 12:30 a Pavelló Garraf

Dèiem la setmana passada després de la victòria a Cornellà que el següent partit, el d’avui jugat a Vilanova, era especialment important per seguir remuntant i sobre tot perquè es tractava d’un rival “de la nostra lliga”, que arribava a aquest partit amb el mateix balanç de victòries i derrotes que nosaltres però que venia obtenint bons resultats en els darrers partits.

El començament ha respòs a aquestes premises, amb molta igualtat malgrat un 5-0 inicial pels locals, que s’ha convertit en un 7-8 gràcies a bones accions i molts rebots en atac dels nostres que permetien segones opcions i situacions de 2+1. La tònica d’igualtat s’ha mantingut fins el minut 7 del quart, al qual s’ha arribat amb 11-10 al marcador, però a partir d’allí un seguit d’imprecisions nostres i un molt bon percentatge d’encert per part dels de Vilanova els han permès assolir un avantatge de 9 punts a la fi dels primers 10′ (22-13).

El pitjor, però, estava per arribar: un començament del segon quart molt desentonat ha permès els locals, que seguien amb molts bons percentatges de tir, castigar-nos amb un 9-0 d’inici que deixava el marcador en un més que preocupant 31-13 als 3′ d’iniciat el període. Semblava que el partit podia quedar trencat i que els nostres estaven més que groguis, però com ja ha passat en altres partits, ha estat llavors quan s’han proposat aixecar-se. Poc a poc però amb molta seguretat i basats en una excel·lent defensa, han anat esgarrapant punts a la diferència de manera que, en el que ha estat probablement una de les millors estones de joc del que portem de temporada, s’hi han girat i han aconseguit un parcial espectacular (3-18) que els ha tornat a ficar de ple en la lluita pel partit, de la qual afortunadament ja no n’han tornat a sortir.

S’arribava doncs al descans encara amb desavantatge però amb un marcador (34-31) amb molt bon regust veient d’on veníem. La cistella inicial ens deixava a només un punt, però els locals n’han encadenat tres de consecutives que posaven de nou la diferència en 7 punts. A partir d’allí, la igualtat ha estat la tònica general, amb un intercanvi de cistelles força espectacular però que no deixava en massa bon lloc les respectives defenses. Dos triples consecutius ens permetien primer empatar i després posar-nos de nou i per segon cop en tot el partit per davant al marcador (42-45), però els del Samà contestaven també amb una cistella de tres punts. Així s’ha seguit fins el final del quart al què hem arribat dos punts per sota (50-48).

Al darrer període els nervis i les imprecisions han guanyat la partida al bon joc, tot i que els nostres s’han mostrat en general més entonats i, malgrat un percentatge d’encert en els tirs lliures molt dolent (2/9 en aquest quart i 5/24 en el conjunt del partit), han aconseguit posar-se de nou fins a quatre punts pel davant (54-58) i a partir d’allí gestionar bé aquesta diferència fins el final, al qual s’ha arribat amb el ja conegut 59-61.

Importantíssima victòria doncs, sobre tot pel reforç moral que significa guanyar dos partits seguits a domicili contra dos rivals directess i perquè ens permet encarar el tram final de la primera volta del campionat amb confiança i ànims recuperats. El descans del proper cap de setmana ens ha d’anar bé per preparar el proper partit, a casa contra l’UE Gaudí, i després viatjar a Terrassa per enfrontar-nos a un altre dels que segurament seran els nostres rivals més immediats en la lluita per entrar entre els quatre primers del grup.

Parcials: 22-13 / 12-18 / 16-17 / 9-13

Anotadors: Basora (14), Llauradó (7), Chàrlez (6), Aragonès (17), Beltran (8) -cinc inicial-; Bisús (8), Díaz (1), Diao (-), Estivill (-).
Rebots (37, 18o/19d): Basora (8), Llauradó (13), Chàrlez (-), Aragonès (2), Beltran (-) -cinc inicial-; Bisús (8), Díaz (1), Diao (3), Estivill (2).

Triples (2): Aragonès (2).
Faltes comeses/rebudes: 13/23.