CB Santa Coloma 76 - 43 Cadet M. Salle Ploms '01

04/12/2023 - 16:00 a Pavelló Joan Del Moral

Acabàvem a Santa Coloma de Gramanet la sèrie de quatre partits que els capricis del calendari van voler que els nois del Cadet de Primer Any juguessin de forma consecutiva contra els quatre primers classificats del grup: Sant Nicolau, Grup Barna, CBT i Santa Coloma. Tot i que a la pista de l’equip barceloní es va competir fins el final i es va arribar a dominar el marcador de forma clara fins ben entrada la segona meitat, els altres tres partits han vingut marcats més o menys pel mateix guió: s’ha aguantat fins el descans amb desavantatges continguts però la segona part l’equip ha acabat claudicant i perdent amb diferències excessives al marcador final.

El cert és que el darrer partit a casa contra CBT i el d’aquest dissabte a Santa Coloma han estat força semblants en inici, desenvolupament i desenllaç, tot i que es tractava de dos rivals amb bastantes diferències en les característiques dels seus jugadors i estil de joc: més físics i orientats al joc d’atac els primers; més tècnics i més contundents en defensa els segons.

I el nostre equip ha mostrat també virtuts i defectes similars en ambdós encontres: un inici esperançador amb bones defenses i relativament alt encert ofensiu, una lleugera davallada al segon quart que permetia els rivals agafar una mica de distància en el marcador però encara manejable… I un cert enfonsament a la segona meitat que deixava sentenciat el partit i bastant tocats anímicament els jugadors.

Resulta preocupant doncs que els errors es repeteixin i que no sembli possible trobar-hi solució. I més encara que jugadors que durant tota la temporada han mantingut un nivell alt de rendiment es trobin ara mateix amb els ànims i l’autoestima força malmesos.

Aquest cop tampoc l’arbitratge ha de ser excusa per justificar la derrota davant un equip superior, però s’ha d’entendre que resulta encara més desesperant comprovar com, setmana darrere setmana, els nostres jugadors es veuen castigats amb severitat excessiva en l’aspecte de faltes personals, amb l’afegit en aquest cas de dues tècniques (més una tercera a l’entrenador) provocades per la desesperació en veure el diferent raser emprat pels col·legiats al jutjar els contactes en ambdós costats.

No és el nostre un equip que es distingeixi precisament pel seu comportament antiesportiu ni per la duresa en el seu joc; ans al contrari, i per això dol veure que els àrbitres no sàpiguen distingir el que és un gest punible dels rampells de ràbia que la frustració causa en moments puntuals. Rebatre una ampolla d’aigua o donar un cop de mà a la paret són gestos que cal evitar, sens dubte, però un avís és normalment suficient per evitar que es repeteixin, i anar directament a la tècnica, sense advertència, quan no s’ha fet cap mal ni s’ha faltat al respecte de rivals o àrbitres ens sembla excessiu.

Esperem que, com va passar a la primera volta del campionat, els quatre partits que resten i que ens enfrontaran a rivals més assequibles (tres dels quatre es van guanyar, dos d’ells fora) ens ajudin a recuperar l’ànim i la confiança de cara a la segona fase. A més, tres d’aquests quatre partits es jugaran a casa. Cal doncs passar pàgina i mirar endavant per recuperar l’ànim perdut.

Parcials: 19-15 / 17-10 / 25-8 / 15-10

Anotadors: Diao (3), Bisús (4), Chàrlez (9), Aragonès (15), Beltran (-) -cinc inicial-; Basora (2), Díaz (6), Cazalla (2), Moriones (-), Llauradó (2).

Rebots (47, 14o/33d): Diao (8), Bisús (-), Chàrlez (3), Aragonès (9), Beltran (-), Basora (12), Díaz (3), Cazalla (1), Moriones (2), Llauradó (9).

Triples (3): Chàrlez (3).
Faltes comeses/rebudes: 26/19.
Eliminats (2): Basora, Chàrlez.

Classificació aquí.

Més imatges en l’àlbum del flickr.

foto1

foto2

foto3