Dia Internacional de la Dona

08/03/2022

Com cada any, el 8 de març celebrem de nou el Dia Internacional de la Dona, reconegut com a tal per les Nacions Unides l’any 1977, demanant que des de l’esport, que és la nostra activitat, es promogui i s’estengui cada cop més el tracte totalment igualitari a les dones, en tots els àmbits.

Malauradament, cada any hem de repetir aquest “com cada any”, i ja en fa massa. Caldrà que ho reiterem mentre sigui necessari, i que no defallim fent, cadascú de nosaltres des de la seva pròpia responsabilitat, el que calgui per arribar al dia en què aquesta efemèride serveixi més per recordar que per reivindicar.

Costarà molt, perquè hi ha molts àmbits d’actuació, molts llocs on les dones encara pateixen discriminació, assetjament, violència fins i tot extrema… I per desgràcia no sembla que hi hagi prou voluntat per resoldre-ho més enllà d’accions puntuals que sovint són poc més que simbòliques.

Enguany, i més enllà de que la situació general no sembla millorar, tenim un exemple esfereïdor de tot plegat a Ucraïna. Evidentment, és el conjunt de la població qui està patint l’atac injustificable orquestrat i dirigit per Vladimir Putin, però les dones i molt especialment les nenes n’estan sent, com de costum i per desgràcia, víctimes propiciatòries.

Això no ens ha de fer oblidar, però, que en molts altres indrets del món i des de fa més temps hi ha moltíssimes altres víctimes, sovint oblidades, de moltes classes de violència, individual o col·lectiva.

És desesperant veure com, després del duríssim càstig que, a nivell general, ha patit la humanitat en conjunt com a conseqüència de la pandèmia de COVID-19, hi hagi qui encara posi els seus interessos i deliris megalomaniacs per davant de la vida i la dignitat humanes.

Realment costa cada dia més mantenir l’esperança en el futur de l’espècie humana, però no hem de defallir i hem de seguir lluitant. No tenim cap dubte de que la immensa majoria de persones que habitem aquest món som contraris a la violència i volem senzillament un futur millor per la nostra descendència.

Tanmateix, malauradament i com sempre una minoria molt malintencionada i amb molts recursos per fer mal pot malmetre amb esgarrifosa facilitat l’esforç de la majoria. Sigui com sigui, no podem consentir viure en una societat que no sigui capaç de garantir la plena igualtat de drets entre totes les persones que la formen.

No ens podem permetre cap feblesa ni excepció i hem de mantenir-nos ferms en l’única direcció correcta: la de defensar que les dones han de tenir exactament els mateixos drets que els homes, entre ells i sobre tot els seus drets humans fonamentals.

Per això, com no pot ser d’altra manera i en el seu modest però important àmbit d’influència, el nostre club vetlla pel respecte d’aquests Drets, reflectits en la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides.

Des de Ploms-Salle Reus seguirem defensant les causes justes, i fent tot el que bonament poguem, i ens deixin, per garantir que les nenes i dones que formen part del nostre projecte de bàsquet tinguin exactament els mateixos drets i deures que els nens i homes que en són companys. Precisament aquesta companyonia és un dels pilars fonamentals del nostre club, que com pocs pot presumir de tenir tant o més potencial en la seva part femenina que en la masculina. Ben orgullosos de la feina feta, però sempre conscienciats de que cal seguir avançant per la plena igualtat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors