Cadet M. Salle Ploms '02A 61 - 46 CB Morell

29/03/2024 - 12:00 a Pavelló Joan Sirolla

Partit inaugural de la temporada pel Cadet Masculí Salle Ploms ’02 en el sempre molt interessant i competit Campionat de Catalunya Cadet de 1er Any. Debut complicat, doncs davant tenia l’equip que podríem considerar la seva “bèstia negra” de les darreres temporades, no endebades s’hi havien perdut tots els partits disputats fins ara: el CB Morell.

I el partit va respondre al que s’esperava: un rival difícil de batre i confiat en les seves forces i els nostres amb els nervis habituals del debut. Tot i això, es veia que l’equip entrenat pel Raül Bonet havia fet un pas endavant important aquesta temporada i deixava entreveure una certa superioritat sobre la pista que només els nervis i les errades impedien que es fés més palesa en el marcador.

De fet, només en el primer període i amb diferències que mai van superar els dos punts va poder el Morell situar-se per davant en el marcador; a partir de l’avantatge aconseguit al final d’aquest quart mercès al seu primer triple en el partit (16-15), van ser els reusencs qui van manar tot el temps.

La mateixa tònica es va mantenir al segon i al tercer períodes, amb diferències d’entre un i sis punts pels de casa però sense que poguessin encadenar una ratxa d’encerts que els permetés marxar en el marcador. Al descans s’hi arribava amb 28-23 i amb 39-33 s’acabava el tercer temps.

I semblava que el partit s’encaminava cap a un final molt igualat, doncs ben entrat el darrer quart la diferència encara seguia sent molt ajustada (48-45 al minut 7), però a partir d’allí es va acabar de posar de manifest la superioritat dels locals en l’aspecte físic, ja que van semblar arribar-hi força més sencers i van aconseguir imposar-se a totes dues cistelles. També va ser molt important la manca d’encert dels rivals des de la línia de tirs lliures, ja que malgrat que en aquest període van gaudir de fins a 15 intents, només en van convertir 2.

Així, es va assolir un parcial de 8-0 que situava la diferència en 11 punts (56-45) a manca de menys de 2′, i la victòria ja no es podia escapar pels de casa. Al final, fins i tot es va augmentar l’avantatge fins el 61-46 definitiu que no reflecteix la igualtat que hi va haver al llarg de tot el partit però que suposava una merescuda victòria i, sobre tot, treure’s de sobre molta pressió al començar guanyant i contra un rival al qual fins ara no s’havia pogut superar.

Proper partit, dissabte dia 24 a Granollers.

Parcials: 16-15 / 12-8 / 11-10 / 22-13

ANOTADORS:

SALLE PLOMS ’02 (61): Molina (3), Rodríguez (13), Estivill (9), López (8), Olària (9) -cinc inicial-; Panadès (8), Balcells (1), Ruiz (2), G. Jansà (6), Rué (-), A. Jansà (2), Folch (-).

Triples (5): López (2), Estivill, Olària, Rodríguez.