Cadet M. Salle Ploms '01 46 - 41 CB Santfeliuenc

19/04/2024 - 12:30 a Pavelló La Salle

Partit que es presentava complicat davant d’un rival que venia amb una bona ratxa de resultats i que al partit de la primera volta (això sí, amb la inestimable ajuda del pitjor arbitratge que hem rebut fora de casa aquesta temporada) ens va guanyar de forma clara tot i la igualtat que hi havia jugant cinc contra cinc. Per contra, els nostres venien d’una derrota a la pròrroga a una pista, la del CB Vila-seca, on en circumstàncies normals sempre s’havia guanyat.

I més complicat resultava encara tenint en compte que, tal com havia passat a Vila-seca i per enèsima vegada aquesta temporada, els nostres arribaven a aquesta cita amb dues baixes importants, sobre tot des del punt de vista anotador i de rebot. Malgrat això, com sempre diem aquest equip té molt més nivell del que pugui indicar la classificació i calia esperar que s’hi sapigués sobreposar i aconseguís una victòria molt valuosa, potser no tant des del punt de vista de la classificació com de la moral i l’autoestima col·lectives.

L’inici no va ser pas dolent amb un 5-2 de sortida, però el bon rendiment en defensa, que va deixar el rival en 12 punts al final del primer quart, no va tenir continuïtat en atac per manca d’idees i, sobre tot, d’encert. D’aquesta manera es va estar gairebé 7 minuts sense anotar fins el 5-12, i amb molt per millorar. La part positiva, com deia l’entrenador al descans abans del segon quart, era que només amb una mica més d’encert cara la cistella contrària i mantenint el nivell defensius, hi hauria opcions.

Així va ser, de manera que al segon període poc a poc l’eficiència anotadora dels locals va anar millorant, amb una anotació força destacable de 19 punts, i amb ella es va reduir la diferència al marcador ja que els visitants van mantenir la tònica i en van sumar 14. Tot i així, al descans encara s’hi arribava amb 2 punts de desavantatge (24-26).

A la tornada del descans els nostres van perdre bona part de l’encert dels 10 minuts anteriors, però van seguir retallant diferències en saber mantenir una intensitat molt bona en defensa, alternant variants que descol·locaven els rivals i els forçaven a fallar més que fins llavors. Amb tot, es tornava a tancar el quart amb una anotació molt escarransida per ambdues parts (9-8 per un total de 33-34) i sense que s’arribés encara a capgirar el marcador per primer cop, però es començava a creure en la victòria.

El quart període va ser el de la remuntada definitiva. Amb els nostres mantenint el nivell defensiu i, sobre tot, controlant en tot moment el ritme del partit (es va jugar força estona amb dos o fins i tot tres bases a pista), un cop es van posar de nou per davant al marcador (39-36 al minut 3) el rival es va veure incapaç ni tan sols d’aproximar-se de nou en el marcador tot i un triple ja al darrer minut que els deixava a només quatre punts.

Al final, un 46-41 que mostra amb claredat que les defenses es van imposar als atacs i que resulta especialment remarcable si tenim en compte que el CB Santfeliuenc portava fins l’anterior jornada un promig anotador de gairebé 67 punts per partit, i que aquests 41 punts són la seva puntuació més baixa de la temporada. També cal destacar que només se’ls va permetre anotar 15 punts a la segona meitat, xifra que de ben segur deu ser també la més baixa de la temporada per ells.

En definitiva, un bon cop de puny damunt la taula de l’equip, amb la confiança de que, aprofitant el “descans” de la propera jornada (el partit a la pista de l’Almeda es va avançar al mes de desembre), es podran recuperar tots els efectius de cara al següent partit, de nou a casa i davant un altre vell conegut, l’AB El Vendrell.

Parcials: 5-12/ 19-14 / 9-8 / 13-7

ANOTADORS:

SALLE PLOMS ’01 (46): Diao (4), Bisús (4), Moriones (-), Chàrlez (7), Beltran (11) -cinc inicial-; Díaz (2), Basora (3), Estivill (3), López (8) Marín (4).

Triples (7): Beltran (3), López (2), Chàrlez, Estivill.