Bàsquet Samà Vilanova 73 - 49 Cadet M. Salle Ploms '01

25/04/2024 - 12:30 a Pavelló El Garraf

Partit amb dues cares molt diferents: una primera part molt igualada en què els nostres es van mostrar fins i tot lleugerament superiors als locals i van anar per davant al marcador durant força estona i, per contra, una segona per oblidar en què el Samà Vilanova va jugar gairebé a plaer i es va endur el partit amb una facilitat que no reflecteix la igualtat entre ambdós equips.

De fet, la situació va ser molt similar a la del partit que la temporada passada ja va enfrontar a ambdós equips a Reus, i que també va acabar amb un marcador molt clar pels vilanovins, llavors visitants, després d’un primer temps molt equilibrat i una segona meitat desastrosa dels nostres.

No valen excuses pel que va passar a la segona part i el canvi radical d’actitud i encert que van experimentar els nostres. Començar el tercer quart perdent 33-31 i encaixar 7 punts seguits en tres contraatacs no ajuda, però al minut 4 la diferència seguia sent de només 4 punts (40-36) i com se sol dir hi havia partit. Va ser a partir d’allí que els reusencs van perdre el nord i el Samà, amb un equip molt compensat, jugadors decisius i que sap a què juga, no ho podia desaprofitar. D’aquell 40-36 es passava en 5′ al 57-39 amb què es tancava el tercer quart i pràcticament el partit.

A banda de la més o menys digna primera meitat de l’equip, si alguna nota positiva es pot treure de tot plegat és que el partit no va acabar amb un resultat d’escàndol malgrat la dinàmica que portava i que el Samà en cap moment no va afluixar el ritme. De fet, els nostres van reaccionar lleugerament al començament del darrer període i van rebaixar l’avantatge a 14 punts (57-43 i 59-45), però no van poder mantenir el pols i d’allí al final el millor que es pot dir és que van aconseguir contenir el desavantatge malgrat els 24 punts de diferència a l’acabar (73-49). El resultat del segon temps ho diu tot: 40-18 amb un especialment dolorós tercer quart

Malgrat no tenir cap influència en la derrota final, resulta sorprenent (o no tant si tenim en compte a què estem acostumats) la molt irregular distribució de faltes entre els dos equips i, sobre tot, el fet de que els nostres només disposessin de 5 tirs lliures al llarg de tot el partit, per 19 dels locals.

En qualsevol cas, no valen excuses i caldrà aixecar el cap per recuperar el bon to dels primers partits de cara al proper encontre, de nou fora de casa a la pista del CB Prat.

Parcials: 17-13/ 16-18 / 24-8 / 16-10

ANOTADORS:

SALLE PLOMS ’01 (49): Basora (2) Diao (-), Moriones (8), Chàrlez (5), Beltran (8) -cinc inicial-; Bisús (8), Llauradó (2), Marín (6), Aragonès (8), Estivill (2).

Triples (4): Moriones (2), Aragonès, Beltran.