AB Vendrell 46 - 50 Cadet M. Salle Ploms '01

20/04/2024 - 12:45 a Pavelló Sta. Maria del Mar

Per fi, gairebé dos mesos i set partits després, els nostres s’han retrobat amb una victòria que ja havien merescut en algun partit anterior malgrat els entrebancs sobre tot en forma de lesions. A sobre, malgrat que la setmana passada dèiem que avui es podria reincorporar alguna de les baixes de llarga durada a l’equip, no només no ha estat així sinó que se n’hi ha afegit una de nova, la del Pere Basora. Malgrat tot, hi havia confiança en obtenir un bon resultat o si més no lluitar per la victòria en un pavelló on ja s’hi havien viscut bastants enfrontaments força intensos entre ambdós equips, que es coneixen bé des de l’època d’alevins.

El començament del partit s’ha caracteritzat pel desencert en ambdòs bàndols, tot i que el Vendrell ha fet valer el seu habitual encert en el tir exterior per mantenir-se per davant al marcador en tot moment, arribant-se a la fi dels primers 10′ amb un escarransit 10-8. El segon perìode, però, ha estat clau doncs a base d’una defensa molt concentrada i amb constants ajudes, unida a un major encert a l’hora de buscar el cèrcol contrari, els nostres han agafat avantatge i l’han anat augmentant poc a poc fins assolir la màxima diferència a favor (13-27) al descans. Fantàstic parcial de 3-19 en què s’ha acabat fonamentant la victòria final.

A la tornada del descans, i malgrat que sempre ens costa recuperar el ritme, s’ha aconseguit mantenir a ratlla un Vendrell que ha sortit amb molta més intensitat a la pista, sens dubte conscient de que si no reaccionava aviat el partit se’ls posaria molt coll amunt. Així, tot i que la producció anotadora dels nostres s’ha estroncat, si més no s’ha aconseguit frenar les embranzides dels locals i semblava que es podria acabar el quart encara amb cert coixí de punts per afrontar els darrers minuts amb més tranquil·litat (33-21 al minut 9). Tanmateix, els minuts de desconcert han arribat just llavors i el jugador de referència dels vendrellencs, el número 13 Oriol Molina, se n’ha aprofitat anotant 7 punts consecutius que han tornat la igualtat al marcador i l’ai al cor de la parròquia visitant (30-33 al final del tercer quart, amb un parcial desfavorable de 17-6).

S’entrava per tant als darrers 10′ amb el partit obert i, tot i que la sensació general era que els nostres eren superiors, tot podia passar tenint en compte que els del Vendrell els coneixem sobradament per la seva especial combativitat i motivació quan les coses els surten bé. Calia frenar aquesta eufòria local i ha costat, però s’ha aconseguit. Malgrat que els nervis tenallaven els nostres i els conduïen a males decisions massa sovint, s’ha tingut la paciència i el control suficients per evitar que els locals agafessin avantatge al marcador, fet que sens dubte hauria estat perillosíssim. Hi han estat a tocar, doncs amb 33-35 i 35-37 han disposat de sengles possessions per si més no empatar, però el fet de que no hagi estat així i els nostres hagin sapigut respondre amb decisió en atac ha permès mantenir l’avantatge i fins i tot augmentar-lo fins un 35-43 cap a la meitat del quart. Amb 40-46 al marcador hi ha hagut una tècnica a un jugador local per protestar i s’ha anotat el tir malgrat que no se n’han pogut aprofitar dos en la següent possessió. Tot i amb això, els de casa han semblat desconcentrar-se i els nostres ho han aprofitat per aconseguir aguantar sense angoixes fins el final, encara que un nou triple al darrer segon del 13 local ha deixat la diferència en només 4 punts (46-50).

Encarem doncs bé una setmana amb doble partit, dimecres a casa contra el CB Valls i dissabte a Sant Cugat per jugar-hi el partit pendent de la segona jornada. Com dèiem, són partits contra rivals “de la nostra lliga” i seria important guanyar-ne tres de seguits abans d’afrontar el darrer partit a Sant Adrià i la segona volta ja amb gairebé tots els efectius disponibles, esperem.

Parcials: 10-8/ 3-19 / 17-6 / 16-17

ANOTADORS:

SALLE PLOMS ’01 (50): Diao (7), Bisús (13), Moriones (4), Chàrlez (7), Beltran (8) -cinc inicial-; Llauradó (8), López (-) Marín (-), Rodríguez (3), Olària (-).

Triples (2): Chàrlez, Beltran.