Júniors Masculí i Femení A: cara i creu

22/05/2018

CRUEL (I INJUST) FINAL PER LES NOIES

Cap de setmana intens pel Júnior Femení A, que perdia dissabte a Terrassa contra el JET (51-48) un partit que va tenir controlat en tot moment i que al descans guanyava (16-22) aconseguint la proesa de deixar en només 16 punts un equip que a la fase regular havia aconseguit 1813 punts en 24 partits (gairebé 76 de mitjana).

I és que s’enfrontaven el millor atac contra la millor defensa de la categoria, i al llarg del partit va semblar que la segona s’imposava a la primera. Al final, però, una embranzida de les locals les va portar a un avantatge de 3 punts que, tot i ser curt calia remuntar-lo a la tornada.

I el segon partit, diumenge al matí a casa nostra, va ser gairebé una repetició del de Terrassa: les nostres imposant la seva defensa al poderós físic de les visitants i un resultat molt similar al descans (20-16 per les nostres).

Semblava que poc a poc la balança es decantaria aquest cop pel nostre Júnior, i a manca de només dos minuts el marcador així ho feia pensar (41-33 i possessió), però a partit d’allí un seguit d’errors fruit dels nervis de veure’s tan a prop del triomf, convertits en quatre pèrdues consecutives en atac, units a la millor ratxa anotadora visitant sota la direcció de la seva jugadora més decisiva, es van traduir en un parcial desencisador (0-11) que va ensorrar els ànims de les nostres i les possibilitats de superar l’eliminatòria.

En qualsevol cas, una temporada per emmarcar d’un grup que ha demostrat un enorme potencial i que, tot i ser quart del seu grup i per tant partir amb desavantatge en els creuaments, ha estat a un pas molt curtet d’entrar a la final a quatre de la categoria. L’enhorabona a tot l’equip i les famílies per l’esforç de la temporada, i a seguir creixent.

COP D’AUTORITAT DELS NOIS A ANDORRA

La cara amable de la jornada l’ha protagonitzada l’equip equivalent en categoria masculina, el Júnior Masculí ’00A, que va aconseguir un molt meritori empat a la pista del Morabanc Andorra (66-66), que feia molt més que suficients els 17 punts d’avantatge que portàvem de l’anada.

No va ser fàcil, ni molt menys, ja que el rival va demostrar el seu potencial amb una sortida forta que li va permetre guanyar el primer quart de 6 punts (20-14) i el segon de 5 (19-14). Això ens conduia al descans amb 11 dels 17 punts consumits, però un espectacular tercer quart (8-25) va gairebé anorrear la resistència andorrana i va donar un coixí de punts prou important (23 punts ja de marge) que els de casa ja no es van veure capaços de superar.

Tot un cop d’autoritat d’un equip que ha anat a més en aquest tram final de temporada i que ara es veu capaç de superar qualsevol rival. El següent escull serà precisament el CE Sant Nicolau, que a la primera fase va acabar primer del mateix grup de l’Andorra amb el mateix balanç (22 victòries i dues derrotes) però amb millor bàsquet average particular. Com a referència, els dos enfrontaments entre andorrans i sabadellencs van acabar amb un triomf per cada equip com a local: 71-63 a Sabadell i 68-67 a Andorra.

Esperem que el proper cap de setmana (diumenge, en hora per confirmar), els nostres puguin repetir èxit a casa i aconseguir un bon resultat per anar amb opcions a la sempre complicada pista del Sant Nicolau. Molta sort i a seguir somiant!