Júnior F. Salle Ploms 51 – 49 Joventut Badalona.
Amb totes les opcions!

27/08/2016

Partit decisiu el que aquesta tarda ha guanyat el nostre Júnior Femení A contra el Joventut de Badalona. Després de les respectives derrotes de la primera jornada, ambdós equips necessitaven el triomf per seguir aspirant a una plaça a Preferent i, tot i que amb força patiment al començament i, sobre tot, al final, han estat les nostres les qui han sabut fer palesa la seva superioritat a la pista.

Amb un Joan Sirolla que presentava un magnífic ambient, començava bé l’encontre per les de casa, amb un 5-2 a favor i la sensació de que havien sortit molt menys nervioses que a Lleida. Tanmateix, un seguit d’errades en atac i passades interceptades per les visitants ens encaixaven un parcial de 0-10 que posava un preocupant 5-12 al marcador. Poc a poc, però, les jugadores que entrena l’Aleix Piquer han recuperat el pols del partit i han tornat la igualtat a l’electrònic (14-15 al final del primer quart). Continuava la tònica d’equilibri, més per nervis i desencerts en ambdós bàndols que pel contrari, i s’arribava al descans amb 25-25 i tot per decidir.

Tanmateix, igual que va passar a Lleida, el tercer quart ha marcat un punt d’inflexió en el decurs del partit. Ahir només ens va servir per ajustar el marcador, però avui sens dubte ha estat decisiu per endur-nos la victòria. Amb una defensa que les visitants no han sabut atacar, les nostres s’han fet un tip d’interceptar passades i aconseguir ràpids contracops que ens han donat un avantatge important, amb un parcial espectacular de 18-2 que ens donava la màxima diferència de 16 punts (43-27). Semblava que el partit estava definitivament trencat però les plomistes han donat aire a les visitants, sobre tot amb massa errades sota cistella i, malgrat que les noies de la Penya tampoc no tenien el dia en el tir exterior, han aconseguit parar el cop i acabar el tercer quart amb un dèficit de 13 punts (44-31).

I una sortida massa relaxada al darrer quart ha acabat de donar ales a les visitants, que fins i tot han vist com els hi entraven els primers llençaments exteriors, no exempts de sort però comptant igual. Així, en un tres i no res la distància s’ha vist reduïda a només 6 punts (44-38) en un embús en atac de les nostres contra la defensa rival. Punt a punt, les visitants s’han anat acostant al marcador fins posar l’esglai a la grada (49-47 ja entrats al darrer minut de partit).

Afortunadament, les jugadores del Joventut no han sabut aprofitar les ocasions per empatar i, ja en bonus, han forçat una falta sobre l’Anna López, qui ha tingut la sang freda i l’encert necessaris per anotar-los tots dos i gairebé tancar el partit a manca de 10″… Gairebé, perquè les visitants encara han pogut aconseguir una cistella a manca de 3″ i ens han tornat a ficar la por al cos. Han intentat fer de nou falta sobre la sortida de fons de les nostres però només ho han pogut aconseguir ja amb el temps exhaurit i… Final!

Era igual la diferència de punts, atès que en qualsevol cas al darrer partit només ens val la victòria, així que alegria i esperança perquè si a les nostres les hi surt el joc que saben desplegar, de ben segur que demà tindran opcions. Serà a Badalona, a la pista del Círcol Catòlic que avui ha perdut en l’altre partit de la jornada contra el CB Lleida (54-71). Amb aquest resultat, qui guanyi demà acompanyarà les lleidatanes que, facin el que facin en el seu partit contra el Joventut ja s’hi han assegurat l’accés, a Preferent. Som-hi noies!