Feliç Setmana Santa!

25/03/2018

Doncs sí, especialment feliços encararan aquesta pausa de Setmana Santa els nostres dos primers equips, Femení i Masculí, després de deixar la feina feta en dos partits de dinàmica molt diferent però resultat final òptim.

ELLES, MÉS LÍDERS QUE MAI!

Les noies resolien, amb la solvència que les ha caracteritzades tota la temporada, un dels partits a priori més complicats de la mateixa. L’enfrontament amb el segon classificat, el FC Martinenc Bàsquet, suposava per les visitants probablement la darrera oportunitat de posar en qüestió el primer lloc a la classificació que les Lleones no han deixat d’ocupar en tot el curs.

Per les nostres, en canvi, una derrota no significava cap daltabaix doncs encara hi havia marge per dependre dels propis resultats, però una victòria sí que ja podia suposar un cop definitiu a les aspiracions dels perseguidors.

I el partit ha transcorregut segons el guió que ha regit gairebé tota la temporada, sobre tot a casa: un començament contundent, per anar després administrant forces i assegurant el partit sense haver de patir massa. Ja al descans el marcador n’era bona prova: 37-16. La resta, el que dèiem fins al marcador final, que demostra un cop més que, amb tots els respectes a la categoria i als rivals, aquest equip és de Primera: 58-33 i a quatre victòries de la meta. Ja queda menys!

ELLS, JA SÓN TERCERS!

Els nois, per la seva banda, tenien un partit a priori assequible a la pista del Samà Vilanova, 11è classificat, especialment tenint en compte l’imponent historial fora de casa dels nostres, que havien perdut només un dels nou partits disputats fins ahir. Tanmateix, l’inici va ser molt favorable als locals: tot i que la primera cistella va ser per nosaltres, la van seguir vuit punts consecutius dels locals, amb dos triples. A partir d’allí, embranzides per una i altra banda (del 8-2 al 8-8, 12-8 i 12-12) fins que un parcial de 8-0 pel Samà tancava el primer quart amb un 20-12 que demostrava que s’hauria de patir per endur-se la victòria.

Per camí molt similar es va desenvolupar el segon període: de nou bàsquet inicial pels nostres (un triple del Dani Díaz, de la tornada del qual ens alegrem moltíssim) però 7 punts seguits dels locals que deixaven la que seria màxima diferència del partit (27-15)… però que tornava a rebre resposta amb un 0-7 que deixava de nou la diferència en 5. A partir d’allí, de nou frec a frec amb diferències més contingudes fins el 31-28 del descans.

El tercer quart va començar a encendre les alarmes ja que, després d’uns primers 5′ igualats en què vam aconseguir recuperar l’avantatge al marcador (35-37), un parcial molt dur de 13-0 en ben just 2′ permetia el Samà posar 11 punts de marge i agafar moral de victòria. D’aquí al final del període, si més no es va poder aturar el temporal i es va deixar pels darrers 10′ la tasca de remuntar 8 punts (50-42).

Era important no deixar que el Samà arribés amb un avantatge excessiu als darrers minuts i així va ser: poc a poc s’anava retallant distància i, amb molt més encert en atac, es va aconseguir empatar (59-59) ja en els darrers tres minuts de partit. En aquests, molts nervis i poc encert, però els nostres van saber imposar la seva teòrica superioritat i, mentre que els locals només aconseguien anotar un tir lliure, una cistella de dos al darrer minut va ser suficient perquè ens enduguéssim una victòria molt treballada i importantíssima (60-61).

I és que, afegit a la derrota del Martinenc a casa davant l’Esparreguera (73-79) i la sorprenent derrota del Badalonès a casa contra el cuer Mollet (65-80), aquest triomf ens permet escalar un lloc més a la classificació i superar els barcelonins per col·locar-nos tercers ja amb dues victòries de marge sobre els badalonins, tot just abans del descans de Setmana Santa. Això ens ha de permetre encarar amb confiança i moral els dos dificilíssims partits que seguiran: visita a Salou i partidàs a casa contra l’Esparreguera, encara invicte i molt a prop d’assegurar-se el primer lloc del grup.

Ben merescut descans doncs per unes i altres, i esperem que a la tornada de vacances continuï la bona línia de resultats!