8 de març: Dia de la Dona, cada cop més.

2019/03/08

Cada 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, reconegut com a tal per les Nacions Unides l’any 1977. Malgrat que és una lluita que ens ha de preocupar cada dia, aquesta és una data assenyalada per reivindicar de forma més intensa la igualtat de drets de les dones en tots els àmbits de la vida, i lluitar contra qualsevol mena d’acte de discriminació, ofensa o, sobre tot, violència envers les dones.

El sentit original de la diada respongué a la lluita de les treballadores per tal d’obtenir millores laborals i socials. Al llarg del segle XX el Dia de la Dona s’utilitzà també per reivindicar (i assolir) drets fonamentals com el del sufragi femení, i més tard altres, com el de la conciliació de la vida laboral amb la familiar, la igualtat d’oportunitats i de salaris, la lluita contra el masclisme… Malauradament, i malgrat els avenços. en molts casos estem encara lluny d’assolir la igualtat plena i xacres com la violència de tot tipus contra les dones ens ho recorden gairebé a diari.

Avui, i malgrat tots els esforços que s’han vingut fent en aquesta matèria, i de la creixent implicació de bona part de la societat, és evident a la vegada que trist constatar que encara hi ha qui s’escarrassa en negar l’evidència o fins i tot anar-hi a la contra i, el que és pitjor, que no es tracta de casos aïllats.

Una societat que no sigui capaç de garantir la plena igualtat de drets entre dones i homes està condemnada al fracàs, i per aquest motiu no ens podem permetre cap feblesa i hem de mantenir-nos ferms en l’única direcció correcta.

Per això, com no pot ser d’altra manera i en el seu àmbit d’influència, el nostre club vetlla pel respecte als drets fonamentals dels éssers humans, amb independència del seu sexe, origen, religió, condició social o qualsevol altre factor.

Tanmateix, malgrat que tenim un dels millors i més prometedors projectes de bàsquet femení de les nostres contrades (11 dels nostres 25 equips en competicions de la FCBQ són femenins), i ens en sentim molt orgullosos, creiem que encara hi ha molt de camí per recórrer.

Per exemple, a banda d’augmentar encara més el nombre i el nivell dels nostres equips femenins, ens agradaria molt poder comptar amb més entrenadores, amb més dones implicades en el dia a dia del club i a la junta, però també a altres estaments del bàsquet: federació, àrbitres,… en definitiva gaudir de més presència femenina al nostre projecte i al nostre esport. Una presència que no només és desitjable i necessària, sinó imprescindible.

Tant de bo cada cop siguin més les dones de totes les edats que triïn el bàsquet com a esport, ja sigui per elles mateixes o per les seves filles, i el nostre club com lloc on practicar-lo. En nom de tots i totes qui en formem part, us demanem el vostre suport decidit per tal de fer que, amb el vostre ajut, ens anem acostant a l’objectiu d’assolir una igualtat plena i efectiva. I a les que ja hi sou, MOLTES GRÀCIES!!

Acompanyant aquesta entrada a la nostra web, podeu veure el cartell que romandrà al nostre pavelló principal de joc, el Joan Sirolla del CN Reus Ploms, i que ha estat una iniciativa de la nostra jugadora Alba Millan, del Sènior A. És important llegir-lo i tenir sempre present el seu missatge, que no cal dir que des del Bàsquet Ploms Salle Reus fem nostre.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors